Project: Kantoor ICTZ

Nieuwbouw en verbouw van kantoren en verbinding

MEER INFORMATIE

Nieuwbouw/Verbouwing ICTZ


Bij Nanterre Bouw worden we regelmatig ingeschakeld voor ingewikkelde en uitdagende bouwprojecten. Dat is natuurlijk mooi werk en we zo blijven we ons ook doorontwikkelen. Dit project voor ICTZ hebben we dan ook met veel plezier uitgevoerd.

Het doel? Een verbinding creƫren tussen twee zelfstandige kantoorpanden.

ICTZ, een ICT dienstverlener binnen de zorgsector, is namelijk gehuisvest in beide kantoren, maar wilde deze graag koppelen. De opdracht: bouw een tussengebouw met ontvangsthal, diverse vergaderuimtes en twee verdiepingen.Naast het verbinden van beide kantoren was het belangrijk om de doorloop tussen beide kantoor zo open mogelijk te houden. Er echt 1 gebouw van maken dus en met minimale constructies en muren die het zicht blokkeren.

Medewerkers kunnen nu gemakkelijk binnen het gebouw heen en weer lopen en dankzij de grote openingen. De afdelingen die voorheen over twee gebouwen verdeeld waren kunnen nu eenvoudig naar hun collega’s waardoor de cohesie binnen het pand en het bedrijf vergroot wordt.Uitdagingen

In grootschalige projecten als deze kom je altijd diverse uitdagingen tegen. In deze gevallen kunnen wij weer mooi onze expertise en vakmanschap tonen! De grootste uitdagingen waren het zorgen voor gelijke vloeren en en zo groot mogelijke open verbinding.

Eerstgenoemde klinkt makkelijker dan het is. Omdat we te maken hebben met twee afzonderlijke gebouwen is het nog een uitdaging om een natuurlijke gelijke vloer te realiseren.

ICTZ wilde de doorloop zo groot mogelijk houden, de uitdaging hierin zit vooral in de constructie. Hoe houd je de opening zo groot mogelijk en de constructie toch stabiel? Hiervoor zijn verschillende technieken toegepast en is onder andere gewerkt met pilaren en spanten.
Van Tekening naar Realisatie

Als aannemer werken we regelmatig met architecten(bureau’s) en dat doen we graag. Sommige klanten komen met hun architect bij ons en in andere gevallen zijn wij al voor de eerste tekeningen op papier staan betrokken. Bij dit project voor ICTZ waren de tekeningen al beschikbaar en konden wij aan de slag om de tekeningen om te zetten naar een werkbaar plan.

Van tekening tot realisatie is natuurlijk een mooi proces. Hierbij is het van belang alle werkzaamheden duidelijk in kaart te brengen en in te plannen. Bij ICTZ kwam er nog een extra uitdaging bij. Zij hadden de oorspronkelijke kantoren al in gebruik. Het is dan zaak om de overlast tot het minimum te bepreken en het project binnen de planning te realiseren.
Interieur op Maat

Een gebouw is natuurlijk pas af wanneer de afwerking klaar is, de inrichting staat en de laatste puntjes op de i gezet zijn. In dit traject van de verbouwing speelt Nanterre Bouw ook graag een rol. Zo hebben we bij ICTZ mogen bijdragen door de gehele entree met koffiecorner en de receptie balie te ontwikkelen.

Het eindresultaat spreekt voor zich. Een zeer aangename ontvangstplaats voor klanten en zakenrelaties.


Nanterre Bouw

Voor een zorgeloze en kwalitatief hoogwaardige verbouwing!
+ 31 (0)20 309 02 71

https://nanterre.nl

info@nanterre.nl

Proud member of:


Adres- en Factuurgegevens

Asterweg 17-A11

1031 HL Amsterdam

BTW: NL855346309B01

KVK: 63671832

Projectnummers