Project: Afbouw Superloft

Afbouw van Superloft in de Houthavens

MEER INFORMATIE

Afbouw Superloft Houthavens


Afbouwprojecten zijn ons op het lijf geschreven. In dit geval zijn we vanaf de ontwerpfase al betrokken. Samen met de bij ons aangesloten architect en de opdrachtgever bedenken komen we tot dit unieke ontwerp. Een in het oog springende woning die bovendien een genot is om te wonen.

Het doel? Een moderne superloft met de keuken als pronkstuk.

Als aannemer zijn we hierbij vooral bijzonder trots op de gerealiseerde tussenvloer en het samenspel van stalen elementen, gestucte wanden en rauwe betonnen muren.Deze superloft in de Houthavens is niet alleen zeer modern, maar ook bijzonder speels. In plaats van de vloer van voor tot achter te leggen is ervoor gekozen om aan de achterzijde een vide te creƫren. Hierdoor heeft de eethoek een zeer hoog plafond en kun je boven heerlijk werken.

Daarnaast zijn er diverse gaten in de vloer gemaakt die ieder gevuld zijn met een net. Dit is stevig materiaal en dus heeft het niet alleen de look van een hangmat, je kunt er daadwerkelijk in liggen.Uitdagingen

Uitdagingen
De grootste uitdaging bij deze afbouw is de tussenvloer. Het appartement is volledig kaal en zonder verdiepingen opgeleverd. Om toch een tussenvloer te realiseren zijn we met onze constructeur en de architect tot een mooie oplossing gekomen.

De tussenvloer is gemaakt van geperforeerd staalplaat betonvloer, maar dan zonder beton. Deze ziet er niet alleen mooi uit maar is bijzonder dun (18 cm) en bovendien gevuld met akoestisch geluiddempend materiaal.

Naast de vloer was het combineren van strak afgewerkt stucwerk met rauwe (behandelde) betonnen muren en de gietvloer bijzonder leuk om te doen. In deze was het ontzettend belangrijk om precies de juiste verhouding te vinden.


Van Tekening naar Realisatie

Als aannemer werken we regelmatig met architecten(bureau’s) en dat doen we graag. Sommige klanten komen met hun architect bij ons en in andere gevallen zijn wij al voor de eerste tekeningen op papier staan betrokken. Bij dit project zijn de tekeningen gemaakt door een bevriende architect waar we ontzettend fijn mee samenwerken.

In dit soort projecten is het juist ook leuk bepaalde uitdagingen samen te tackelen. Zoals gezegd was de tussenvloer hier een goed voorbeeld van. Omdat deze superloft niet heel hoog is was het zaak een zo dun mogelijke tussenvloer te realiseren en dat is dankzij de wisselwerking tussen ons en de architect perfect gelukt!


Nanterre Bouw

Voor een zorgeloze en kwalitatief hoogwaardige verbouwing!
+ 31 (0)20 309 02 71

https://nanterre.nl

info@nanterre.nl

Proud member of:


Adres- en Factuurgegevens

Asterweg 17-A11

1031 HL Amsterdam

BTW: NL855346309B01

KVK: 63671832

Projectnummers